lørdag, desember 15, 2007

Klinings

Jeg hadde aldri klina før!

Akkurat det syntes jeg var kjempekjipt. Det gjentok seg selv inne i hodet mitt i rytmisk takt: "Hvorfor har ikke jeg klina før. Alle andre har gjort det, men jeg lissom, har ikke klina"

Det var en sensommerkveld som var akkurat så kald at det nuppet seg på armene fordi du ikke ville ta på genser. Tok du genseren på, hadde sommeren tapt.

Jeg var 13 og satt på et svaberg sammen med Tobbe. Ytterst på den nøgne ø Orust i den Göteborgske skjærgården. Det nuppet seg på armene og jeg hadde aldri klina før. Det føltes ganske forsmedelig.

I hele mitt liv har jeg kunnet ta en ting jeg ikke har gjort før, observere andre, og gjennomføre det som bare den. Hvis jeg går inn for det, altså.
(Da jeg ble født, kikket jeg meg sikkert rundt og tenkte; Å, livet ja. Dette fikser jeg". Det skulle vise seg at jeg ikke fikset det så lett, men det er en annen - eller mange andre historier)
Jeg vet ikke helt hvorfor jeg gjør slikt, men det er liksom min greie. Det er nok mer for å føle gleden ved å mestre enn for å imponere folk.
Akkurat det med klining er jo litt vanskelig å observere. Du går ikke bort til noen som kliner og ber om å få se hva de gjør med tungene sine, liksom.

Jeg satt taus ved siden av Tobbe som røykte rød Prince og stirret tankefull utover havet. Han sa ting innimellom også, jeg kan bare ikke huske hva han snakket om.
Han hadde korngult hår, nøttebrun hud og et arr over øyebrynet, men jeg husker ikke stemmen hans eller hva han sa. Jeg var bare opptatt at han var klinbar.

Jeg hadde planlagt det ganske lenge, - at jeg skulle kline på leirskolen. Så da bussen svingte inn mot leirskoleområdet speidet jeg spent over den andre klassen vi skulle være der sammen med. De sto urolige og ventet. Fniste litt og dultet borti hverandre.
Jeg satt bakerst i bussen med Svenne og Pim som var dritings fordi de hadde smugkjøpt øl ved forrige busstopp. Det skulle vise seg senere at det var lättöl, men thats beside the point. Min misjon var å spotte mulige klinekandidater.

Tobbe utmerket seg umiddelbart. Han sto foran de andre, staut og stolt, med direkte blikk mot bussen. Det var han som var sjefen, ikke sant. En sånn type du bør kline med når du ikke har klina før. Ingen vits å kløne rundt med amatører i evigheter når du kan gå rett til sjefen over klinings.
Allerede som 13-åring var jeg veldig intuitiv.

Egentlig var ikke Tobbe kjekkest. Han var røff i kantene og kul med hullete jeans og skinnremmer rundt håndleddet. Den peneste, som senere skulle vise seg å hete Clas, sto litt i bakgrunnen med en sånn mystisk aura rundt seg; - fjernt blikk. Han var høy, atletisk og hadde lyseblå Catalinajakke. Han var vakker, men jeg valgte allikevel å fokusere på Tobbe. Skjønnhet er skrekk. Vi vil fortæres av den, gjemme oss i ilden som omgir den. Men noen ganger trumfer coolness skjønnhet. Det er greit for meg.

Jeg husker ikke helt hvordan det var, men jeg har for meg at det ikke tok lange tiden frem til jeg satt på svaberget med Tobbe og nuppet på armene og tenkte det var kjipt at jeg ikke hadde klina før. Det tok sikkert ikke så lang tid før Tobbe prøvde å kysse meg heller. Det var kjemperart! Litt deilig, men allermest litt ekkelt.
Jeg hadde ikke forventet at tungen hans skulle kjennes så myk og glatt og nesten litt veik. Jeg åpnet øynene mens jeg klina og så rett inn i den korngule luggen og arret over øyebrynet og kjente at det var helt feil. Det var ikke Tobbe jeg skulle kline med, ikke egentlig.

Jeg hørte lydene av latter fra allrommet oppi hellinga. Tenkte at Clas satt der inne i et hjørne for seg selv og var fjern i blikket og usigelig vakker.
Så jeg rev meg løs og løp. Løp oppover mot trädgården, mot allhuset, og jeg var hoppende glad. Jeg hadde klina! Jeg var dronningen av klinings, og jeg ville gå inn i allrommet, inn i det innerste hjørnet, inn i blikkfanget til Clas.

Hva kan jeg si? Jeg var 13 og totalt blottet for moral. Jeg hadde oppdaget klining! Jeg har virkelig ingenting å si til mitt forsvar.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Herlig! Jeg husker ikke første gang jeg klina, og du skal være lykkelig over at du både husker og kan beskrive det.

13-åringer skal ikke ha alt for mye moral. De skal smake på livet, og så kommer moralen av seg selv etterhvert.

Rockette sa...

Husker du ikke? Så dumt!

og du har så rett. Den som var 13 igjen...

:-)

Anonym sa...

Jeg er så til de grader nåtidsmenneske at jeg har glemt veldig mye. Det er DUMT.

Anonym sa...

Leirskole var tingen for noen. Jeg var i min egen verden da og da jeg måte tilby munn og hals for å komme inn på ei hytte fra en søt gutt med glimt i øyet takket jeg nei og ruslet videre. Jeg var faktisk 17(!) første gang jeg klina...og såpass voksen at det ikke var særlig ekkelt *ler* Og jeg har siden vært svak for klining. Men, syns som tenåringer flest at det fremdeles blir for lite klining. Klining er undervurdert!

Anonym sa...

Klining... Verdens beste oppfinnelse til tider! Bare så synd det er vanskelig å la det bli med det når man blir eldre:/

Ja til gjeninnføring av klining for kliningas skyld!

Rockette sa...

Hihi, Othilie. Jeg synes ikke det er ekkelt nå lenger altså:-)
Klining er definitivt undervurdert! Det har både du og AlterEgo rett i.
Starter du kampanje AE?

Anonym sa...

Jeg er definitivt med på å kjempe for mer klining i hverdagen! Hvorfor blir det så lite klining etter at man er over den første forelska-fasen egentlig? (Eller rettere sagt, når man har hatt seg noen ganger..)

Bra fortelling om spenninga bak det å kline med noen for første gang da :-)

Anonym sa...

Høres steinbra ut! Meir klining i hverdagen!

Anonym sa...

Kline er viktig, men det er kanskje ikke like opplagt i den alderen. Jeg husker litt uskyldig kyssing, jeg gikk kanskje i åttende og hun gikk i sjette, og dette hadde jeg ikke greie på. Når jeg for første gang klina ordentlig husker jeg ikke. Men en sjellsettende opplevelse husker jeg. Vi hadde seilt fire sammen om sommeren, og jeg hadde vel et lite snev av en forelskelse, i hvert fall et riktig godt øye til henne. Og så arrangerte hun og noen andre en stor fest utpå høsten, og stemningen var god. Så spør hun meg, skal vi gå ut og kline! Det er noe av det beste som har skjedd. Veldig deilig. Sånne jenter liker jeg.

Rockette sa...

Jeppers Cat. Nå har vi jaggu snart mobilisert en klinebevegelse her tror jeg:-)

Sadie: Nå så jeg for meg alle gikk rundt og bare klina løspå hverandre; I kassa på Rema, på trikken, etc:-D

Det var en fin klinehistorie, Zorro:-)

Tida _før_ man kliner med noen kan også være herlig. Når du kjenner puls og pust og spenning... Yummie

Ujevne tanker sa...

Jeg kunne ønske jeg husket første gangen jeg klina, Rockette! Du er heldig som har en slik fin historie rundt det.
Jeg husker én tidlig klinings, men er jammen ikke sikker på om han var den første. Men siden det er han jeg husker, var det iallefall helt sikkert ganske så bra klinings;)

Rockette sa...

Bra klinings er alltid bra å huske, anett:-D

=Anja sa...

Heyy Rockette!
Riktig god jul til deg og dine ifra trønnderlainn!
Hilsen Anders Anja Hafsmo

Slutt

Rockette sa...

Takk, i like måte Anja!
:-)

Anonym sa...

Herlig historie - og herlig plass for første klinings, spør du meg. ;) Ble dessverre ingen klining på meg på Orust, men det kan jo komme flere muligheter. :D