mandag, april 17, 2006

Svimlende

Han har fått mindre hår og mer pondus. Gnisten er den samme, det kan jeg se av bildet. Han har alltid utstrålt kraft og energi. Den slo meg i bakken fra første sekund og løftet meg senere himmelhøyt som en svimmel sol i gnistrende øyeblikk.

Det går ikke en dag uten at jeg tenker på deg, sier han. Bildet av deg er klistret opp på netthinna mi. Det er ikke alle som får oppleve det vi hadde. Hva var det som gikk galt, hvordan klarte vi å rote det til, jeg husker ikke hva som skjedde. Bare at en gang var alt magisk og vidunderlig, og det har det aldri vært igjen siden.

Jeg svarer ikke. Jeg kjenner at jeg vil krølle meg sammen til en liten ball og stenge meg selv inne i stummende mørke. Der ingen lyder slipper til; ikke et solglimt, ikke en tanke, ikke en sjel.

Til alle dager blir grå igjen

8 kommentarer:

Rockette sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Rockette sa...

Fælt så engasjert du har blitt a

Hørt om internettet? Elektronisk overføring av bilder og sånn...

;-P

Rockette sa...

Jeg mistenker at ondskapens akse har flyttet et stykke nordvestover;-P

Vel, det dreier seg om å inneha evnen til kjærlighet. Å begjære kan hvem som helst - men å elske?
Det dreier seg om å være tilstede i livet, på godt og ondt. Og det dreier seg om at man ikke kan le all sin latter uten å gråte all sin gråt.
Det sies at den som ikke i blant føler for mye, sannsynligvis føler for lite.

Du kan kalle det sentimentalt vås så mye du vil, men jeg kan ikke unngå å tenke at du går glipp av mye.

Peace&love

Anonym sa...

Jøje meg....Denne mammon virker jo som en koselig og oppegående fyr...not.

Kanskje han skulle finne en annen blogger å plage?

Thomas sa...

Bloggere tenker og skriver for mye tror jeg...

Men du Rockette?
Skal jeg gå for det? Hoppe i det? Gi det alt? Dusje meg i kjærligheten? eller reise videre på de syv hav? Over til nye kontinenter og se på solen?

Det jeg tenker på er at (du vet nok kanskje ikke svaret på dette selv, men du er ganske vis, så jeg spør alikevel) vil du si at det at du fikk telefonen nå.. var det verdt det? Eller skulle du jobbet mer i 1995 med det hele?

Rockette sa...

Anonym: Takk for støtten:-)

Mammon: Nå er du bare ekkel. Gå vekk!

Thomas: Det er veldig vanskelig å si noe om. Hva føler du for selv?

Jeg reiste videre og så på solen. Var det riktig valg? det vet jeg ikke... Der og da var det nødvendig, men det var kanskje en kortsiktig investering - om du skjønner.
På den annen side: alle ting må modnes, og det er ikke alt som forsvinner selvom man gir avkall på det der og da...

Anonym sa...

Mammons verden:
Ja jeg var lenge borte herfra, inntil jeg tilfeldigvis leste en kommentarutveksling om at diskusjoner med meg som ene part var savnet.

Ja, diskusjonene mellom deg og Rockette var alltid det som gjorde denne bloggen interessant. Jeg håper du blir værende en stund, Mammon. :)

Anonym sa...

Mammon.
Mer empati og innlevelse ville nok (sannsynlig) fremmet deg som person. Ihvertfall siden du ikke ser at du "tukler med" et av de vakreste vesner på denne jord, nemlig Rockette. Det er bare å lese hva hun skriver for å forstå det.
Og plutselig slo min gamle kompis Leif Hennings gamle ordtak ned i meg:"Skyt alle ekstremister" (og ja han visste at han derved gjorde seg til en ekstremist selv, det var liksom hele poenget!!)
Hilsen "Dr. Prof."