søndag, januar 29, 2006

Nemesis

Bloggeren Sexy Tore fikk Gjensidige på nakken etter å ha avslørt på nett hvordan han lurte forsikringsselskapet. (Hvor dum går det an å bli?)
Kripos vil nå vokte elektroniske rom for å avdekke flere former for kriminalitet. Burson-Marsteller oppfordrer norske selskaper å overvåke bloggere. PR-selskapet Observer er ett av de byråene som nå utvikler et søkerverktøy for dette, men mener at det norske blogguniverset ennå ikke har noen stor betydning.

Hah - jeg tar sjansen på å bli overvåket og tar her en motsatt vri, i håp om at noen vil gå Norsk Pasientskadeerstatning's rutiner i sømmene.

En person som blir skadet i det offentlige helsevesenet har i følge loven krav på erstatning for tapt arbeidsinntekt, selv om ingen kan lastes for uhellet. NPE skal altså fungere som en interesseorganisasjon for pasienter, men i virkeligheten bruker de ufattelig mye ressurser for å slippe å være det.

I august 2004 var jeg innlagt til en rutineoperasjon. Sykehuset hadde "glemt" to ting: at jeg ikke tåler et bestemt medikament som gis i forbindelse med narkose, og å ta blodprøven som skulle vise om jeg fremdeles hadde blødningstendenser.
Under operasjonen kom kirurgen i skade for å rive over tre arterier. I huien og hasten for å tette sårene, ble det ikke tatt så store hygieniske forbehold, hvilket resulterte i en alvorlig infeksjon som igjen førte til en hestekur med antibiotika og en ny operasjon.
Så, der var jeg. Med store traumer på musklatur og vev og et såkalt postviralt utmattelsessyndrom(ME), som gjør at jeg ikke har energi til å skjøtte jobben eller livet mitt som før.

Jeg har etter operasjonen vært inne til utallige utredninger hos diverse leger som alle mener at store traumer og infeksjoner gir langvarig rekonvalens og følgessykdommer. Men i følge NPE's medisinske spesialister er det ingenting som tyder på at uhellet som skjedde har fått økonomiske eller helsemessige konsekvenser for meg. På over fire tettskrevede A4-sider gjør de rede for hvorfor de mener det. Ingen av argumentene er spesielt gjennomtenkte.

Tar man en titt på statistikkene NPE har lagt ut på nettstedet sitt, er det en knapp tredel av skadde pasienter som får medhold. Dette vil i teorien bety at NPE mener at to tredjedeler av de som søker erstatning lyver. Faktisk kan man få inntrykk av at folk sender inn erstatningssøksmål for fornøyelsens skyld.
I tillegg blir det ikke gitt mener-erstatning. Vil det foreksempel si at hvis en lege kommer til å kutte av deg snoppen, blir du ikke tilkjent erstatning fordi du fint kan jobbe uten den?

Så. Anyone?

6 kommentarer:

Mammons Verden sa...

/
Tar man en titt på statistikkene NPE har lagt ut på nettstedet sitt, er det en knapp tredel av skadde pasienter som får medhold. Dette vil i teorien bety at NPE mener at to tredjedeler av de som søker erstatning lyver. Faktisk kan man få inntrykk av at folk sender inn erstatningssøksmål for fornøyelsens skyld.\

Dette er en konekvens at et det offentlige monopol, og velferdsstatens kronjuvel.

Du kan ikke så enkelt gå til privat søksmål hos en nøytral rettsinstans, du
må gå til et annet statlig organ, "paseientkadeerstatningen".

Hvis det du beretter foregikk eksakt slik,
(jeg regner med det da)
vil jeg kalle dette "gross negligence", og hadde du vært så heldig å bo i USA, kunne du gått til sak mot sykehuset. Du hadde sannsynligvis vunnet fram og fått solid erstatning. Men ikke i Norge, for Pasientskadeerstatningen er ingen rettsinstans, den er bare helsevesenets forlengede monopolarm som sørger for at de sykehus som begår tabber skal slippe unna så billig som mulig. Forøvrig er det jo statskassa som slipper unna. Hvilke ressurser har en strakkars enkeltpersom å stille opp mot denne formidable monopolmakten?
Du må antagelig kontakte en advokat om du vil videre med dette, men jeg synes du skulle overveie det. Dessuten, du burde sikre deg alle journaler av hva som foregikk.

Hvis en lege hadde kuttet av meg .. ja ..
ville hans liv raskt nærmet seg slutten.
Jeg vender ikke det annet kinn til.

Rockette sa...

Eh, du har helt rett (?)

Nei, nå må jeg skyndte meg å skrive en bloggpost om Spinozas fortreffelighet eller noe, så vi opprettholder rutinene her...

Mammons Verden sa...

Ja, gjør det, det ville vært spennende.
Så skal jeg skrive noe om Nietzsches Moralens Genealogi, der han også fra sin vinkling formulerer altruismen og gir den en solid forklaring.
:-)))

Forresten, jeg har ikke observert så mange andre kommentatorer på bloggen her (på www.DyrkMammon.no har jeg sperret for kommentarer, de som har noe å mene må sende mail via "Contact Me", dermed slipper jeg stort sett unna plagsomme typer som meg selv (hohoho) skjønt min beskjedne leserskare leser for å få næring og begeistres, de irriteres ikke)

Så: jeg antok at "Anyone?" egentlig var rettet til yours truly? Meg altså?
Men okei, jeg holder med deg her, og du bør foreta deg noe, ikke la deg avspise med noen byråkratiske A4-sider.

Rockette sa...

Jeg tror ikke det er så mange som vet at jeg er her. Venninna mi bare. Og deg og denne Erlend. Men hvordan i all verden dere fant meg, vet jeg ikke:-)

"Så. Anyone?" var myntet på disse søkemotorene som skal overvåke blogger... Hehe. Men takk for svar.

Jeg gleder meg til å lese Nietzche-skriveriene dine. Han har jeg sans for!

Mammons Verden sa...

/Men hvordan i all verden dere fant meg, vet jeg ikke:-)\

Det trenger ikke være noen hemmelighet hvordan jeg fant deg.
Via Vampus. De som har blogg blant kommentatorene der pleide jeg å klikke meg inn på i starten for å se hva de skrev om.
Du hadde en kort kommentar der, og hadde blogg. Dermed var du funnet.

Det hendte det at jeg la igjen en kommentar på forkjellige av disse bloggene. Men de fleste av disse har jeg nå droppet å kommentere mere på, det var i grunnen bare deg jeg ble hengende ved.
Jeg vet ikke, du må ha en eller annen magisk utstråling eller noe.

Rockette sa...

Ja, jeg har den effekten på folk;-P