søndag, november 18, 2007

Frihet eller sosial autisme?

Ingen er sin egen lykkes smed.

Dette burde ikke komme som en bombe på noen.
Hvis du er av en annen oppfatning, foreslår jeg at du tar et dobbeltkurs i selvinnsikt og utvikler din sosiale intelligens. Eventuelt ringer mor/ bestefar/ skolelæreren din og får en oppfriskning i hvordan utøve god, gammeldags folkeskikk.

Hvis kjæresten din blir såret når du høylyd beundrer andre kvinners pupper, er ikke det fordi hun er ekstremt nærtagende eller at hun ønsker å undertrykke deg, det er et ærlig uttrykk for den tilkortkommenheten etthvert menneske med normal intelligens og innlevelsesevne innimellom føler. Jeg vil gå så langt som å si at det er et sunnhetstegn på et velfungerende menneske.

Vi er alle avhengige av andre menneskers forgodtbefinnende for å være lykkelige. Likeledes avhenger andre menneskers lykke av hvordan du ter deg.
Det er ikke nødvendigvis så mye som skal til. Et smil, litt omtanke, galanteri og tid, og du kan ha avverget et annet menneskes ulykke. Fremmed eller kjent, - det burde strengt tatt ikke spille noen rolle.
How strange is the lot of us mortals! Each of us is here for a brief sojourn; for what purpose he knows not, though he sometimes thinks he senses it. But without deeper reflection one knows from daily life that one exists for other people -- first of all for those upon whose smiles and well-being our own happiness is wholly dependent, and then for the many, unknown to us, to whose destinies we are bound by the ties of sympathy. A hundred times every day I remind myself that my inner and outer life are based on the labors of other men, living and dead, and that I must exert myself in order to give in the same measure as I have received and am still receiving.
Albert Einstein

Min gode venn Jacob sa en gang at folkeskikk er samfunnets kjøreregler. Det hjelper ikke hvor forsiktig du er i trafikken om andre råkjører.

Er du sosialt mindre intelligent, har du hverken rett eller frihet til å være deg selv. Da må du innrette deg.
Hvis du opplever det som undertrykkende, foreslår jeg at du flytter langt til skogs helt for deg selv.

13 kommentarer:

Håkon sa...

"Vi er alle avhengige av andre menneskers forgodtbefinnende for å være lykkelige. Likeledes avhenger andre menneskers lykke av hvordan du ter deg."

Om flere startet dagen med å tenke over dette så hadde verden vært et betydelig bedre sted :-)

Rockette sa...

Ja, ikke sant, Håkon!
:-)

Anonym sa...

Bra innlegg. Alle har retten til å være den de er. Og det er fint at folk er den de er, det gjør jo valgene på mange måter enklere.. *S*

Rockette sa...

Takk, Frida K, - og hehe, ja, du har så rett. Det gjør valgene mye enklere:-)

Lothiane sa...

Er så enig... :) Man er ikke undertrykt om man tar hensyn til sine medmennesker. Det utspillet blir bare så utrolig dumt og føyer seg inn i rekken av sutreguttene som har vært veldig frampå i media den siste tida. Får håpe det går over snart.

Min første kjæreste var forresten en som ga uttrykk for hva han syntes om andre damer mens jeg var til stede. "Åh se de puppene der, fy søren så sexy!" og en del andre ting som ikke egner seg på trykk. Det ble bare så teit at jeg til slutt ba ham om å heller prøve seg på disse damene. Da ble han skikkelig fornærmet, gitt. Snodig menneske.

Rockette sa...

Ja, vi får inderlig håpe, Lothiane!
Æsj, for en dust. Good riddens, sier jeg bare...

=Anja sa...

Hei Rockette!
Totalt uenig i første avsnittet!
Hva er egentlig galt med å forsøke å være sin egen lykkes smed- og utelukker det at en bryr seg om andre?
Har brukt over halve livet på å være andres lykkes smed- først da jeg begynte å tenke på meg selv klarte jeg å gi noe ekte og positivt til andre
Mvh Anders Anja Hafsmo

Trønnderlainn

Rockette sa...

Hei Anja
Jeg tror vi snakker om vidt forskjellige ting. Jeg snakker ikke om at man skal bende seg bakover på egen bekostning, men at vi alle avhenger av hverandre for å ha det bra. Og at det skal så lite til for å få andre mennesker til å føle seg vel.
I aktuelle tilfelle, tviler jeg på om det hadde kostet Sonstad noe særlig å holde kjeft om andre damers pupper

Anonym sa...

Vel, hvis man må si noe om andres fysiske atributter så bør man gjøre det mens partneren ikke hører på.

Alt annet er dårlig folkeskikk.

=Anja sa...

Ok- da har j misforstått på akkurat dette-
Men hva mener du egentlig med følgende?(Ca gjengitt):
"Om du er mindre sosialt intelligent-
så har du verken rett eller frihet til å være deg selv"
Hmm
Mener alle fortjener å ha rett til å være seg selv uansett
Mvh Anja
Slutt

Anonym sa...

Anja: Skal man ha rett til å være seg selv hvis det betyr at man sårer de i rundt seg?

=Anja sa...

Ojsann
Sorry!
No skjønne æ ka du mene!
Godnatt i Tigerstaden:0)
Slutt

Rockette sa...

Jepps, sadie og anja:-)

God morgen i trøndelagen