onsdag, august 09, 2006

Støtte til Gaarder

Æresprisen for Kronikker Som Igangsetter de Mest Usaklige Debattene gis herved til Jostein Gaarder for hans "Guds utvalgte folk".

Det må da for helvete gå an å si at man tar avstand fra den Israelske stats handlinger og avvise myten om "det utvalgte folk" uten å bli stemplet som antisemitt eller Hizbollah-sympatisør?
Folk har heller ikke skjønt at "vi"-stilen i kronikken spiller på en gammeltestamentlig språkform. Duster! Supermarkedet for innsikt og forståelse er døgnåpent. Det er bare å ta en titt inn i sine egne indre hyller.

Det står respekt av Gaarders engasjement.
Hvis det er slik at ett folks frigjørere er et annet folks terrorister, er det på tide at vi i den vestlige verden tar en grundig kikk på vår rolle i Midtøsten. Og andre steder for den saks skyld.

Peace & love sendes til Jostein såvel som alle ofre for krig, hat og terror; jødiske såvel som islamske - kristne, hedenske, buddistiske, agnostiske, hinduistiske, ateistiske, ba'haiiske, etc. - lettere og rettere sagt: Medmennesker.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Enig. Hans Fredrik Dahl står for meg som den største tullingen av dem alle så langt - se http://www.propaganda-as.no/emneomrader/media/-+ubrukelig+som+debattinnlegg/art313912.html.

Gaarder skal ha applaus for kronikken, det være seg om man er enig eller uenig i selve budskapet hans.

Rockette sa...

Jah - Dahl nomineres herved til sjefstulling. Sammen med Hans Rustad på document.no: http://www.document.no/weblogg/archives/009782.html

Anonym sa...

Og den der Gaarder har skrevet bestselgere.....

I rest my case.

Anonym sa...

Vel, hvis du kaller noen rasist, så har du hurtig kneblet personen. Hersketeknikker lenge leve, NOT!