lørdag, februar 03, 2007

Hva gjør vi med det?

I går la FNs klimapanel fram rapporten som fjerner all tvil. Vi kan ikke lenger stille spørsmål om klimaendringene er menneskapte eller ei. Klimaendringene er dokumentert, og det er dokumentert at vi har skylden for dem.

Hva gjør vi med det?



Fortsetter vi med dagens utslipp av klimagasser, vil vi i dette århundret få en temperaturøkning på mellom 1,1 og 6,4 grader. Dette vil, i følge lederen av Unep, Achim Steiner, fundamentalt endre måten vi lever på i deler av verden. Hvis vi fortsetter som i dag, vil vi oppleve stadig hyppigere hetebølger, oversvømmelser, orkaner og tørke.



Så da er spørsmålet: Hva gjør vi med det?

Helene Bjørnøy lover at Norge skal ta sin del av ansvaret for å redusere utslipp.


Mye kan du og jeg gjøre som enkeltpersoner også. Det krever vilje til livsstilsendring; mindre forbruk og bedre forvalting av ressurser.


Hvis du synes det er vanskelig å skaffe oversikt over hva du kan bidra med, vil muligens Framtiden i våre henders nye nettforum være til hjelp.


Nettverk for livsstil og økologi er et temabasert lokallag i Framtiden i våre hender som arbeider med livsstilsspørsmål og verdivalg.

Målet for nettverket er å skape et samlingssted for folk som vil leve et bedre og mer miljøvennlig liv. Forumet er åpent for alle, og baserer seg på at brukerne bidrar med innspill og dialog. I tillegg til det åpne forumet arbeides det med et nettbibliotek med lengre artikler og bøker.

Ingen kommentarer: