onsdag, mai 03, 2006

For barnas skyld

Brennpunkt i går:
I åtte år forgrep en lærer seg på gutter i Lakselv i Finnmark. I 2003 ble han dømt for over hundre overgrep mot seks gutter. Tre år etter er læreren sluppet fri.

I programmet møtte vi noen av ofrene mannen hadde forgrepet seg på, deres venner og pårørende. Vi fikk se bilder av de som ikke hadde orket å leve med minnene, og innblikk i hvordan noen eksisterer videre i en tilværelse med skam og frykt.

Dagsrevyen i dag kunne fortelle at fem pedofile nylig har sluppet ut på prøve fra Ila Forvaringsanstalt, mot ekspertenes anbefaling. Forsvareren til en av overgriperne forklarer det på denne måten: Noen ganger er det hensiktsmessig å slippe dem ut på prøve. For lange opphold i forvaringsanstalt vil gjøre tingene værre.
Forstår jeg henne rett, vil det si at de blir mer pedofile av å være lenge i fengsel. Vel, - så lenge de er i fengselet, er det jo ingen barn å forgripe seg på. Jeg mener, har du forgrepet deg på et barn, har du egentlig sagt opp retten til å få et verdig liv for alltid. Så jeg synes vi skal sperre dem inne og kaste nøkkelen!

1 kommentar:

Sexy Sadie sa...

Jeg er enig.